De schilder in Zuidwolde Drenthe met heel veel ervaring


Schildersbedrijf Westerbeek in Zuidwolde weet als geen ander wat vakkundig schilderen inhoudt. Al vele generaties lang is ons bedrijf gespecialiseerd in schilderwerk voor woning- en utiliteitsbouw. In de loop van de jaren zijn daar behang- en glaswerk aan toegevoegd. Rond 1870 gestart en anno 2021 werkt de 6e generatie Westerbeek, de 7e generatie staat in de startblokken klaar.


Hoe het begon

Het familiebedrijf heeft zijn oorsprong in 1870 met Hendrik Westerbeek die zijn beroep als wever inruilde voor huisschilder. Het bedrijf is dan gevestigd aan de Hoofdstraat in Zuidwolde schuin tegenover het huidge pand. Het bedrijf wordt telkens opgevolgd van vader op zoon. 

In de jaren dertig van de vorige eeuw schrijft Roelof Westerbeek, schildersbedrijf Westerbeek Zuidwolde in bij de Kvk. Hij schildert en zijn vrouw Annie is verantwoordelijk voor de kleine schilderswinkel aan de Burgemeester Tonckenssstraat in Zuidwolde waar het bedrijf toen gevestigd was. In de jaren zestig komen zonen Henk en Be de zaak versterken en de naam wordt gewijzigd in schildersbedrijf Westerbeek & zn. Met (zware) ladders op de rug en tassen vol met verf fietsen ze naar hun klanten.

Na een verhuizing naar de Hoofdstraat-Zuid en nieuwe medewerkers Leida, de vrouw van Henk, en Alie, de vrouw van Be, verandert er meer. Rond 1973 verhuist het bedrijf naar het huidige pand aan de Hoofdstraat 84. In 1996 stapt Roel Westerbeek, zoon van Be en Alie, met zijn vrouw Evelien in het familiebedrijf. Door nieuwe materialen, verbeterende technieken en met meer personeel breidt schildersbedrijf Westerbeek zich enorm uit. In 2011 komt daar volledige woningstoffering bij en gaat de winkel verder als Colors@Home Westerbeek.
 
westerbeek schilders zuidwolde 
evelien roel westerbeek


 

Ervaring en deskundigheid van het schilderen doorgeven
Huidige eigenaren Roel en Evelien Westerbeek vinden het belangrijk om alle opgebouwde ervaring en deskundigheid door te geven. ‘’Als het kan weer aan onze opvolgers in de familie, maar ook aan onze andere medewerkers. Wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Dat zie je in ons werk terug, maar ook in de relaties met bijvoorbeeld onderaannemers waar we mee samenwerken. En natuurlijk de service die we aan onze klanten willen verlenen. Je moet altijd bij ons terug kunnen komen. Voor vragen, problemen of advies.’’


Volledige service met Colors@Home Westerbeek
Schildersbedrijf Westerbeek bevindt zich onder één dak met Colors@Home Westerbeek. De toevoeging van interieurspecialist Colors@Home aan het familiebedrijf is een logische en waardevolle stap geweest, zo vertelt Evelien.

‘’Met ons schildersbedrijf en Colors@Home kunnen wij mensen met de afwerking en inrichting van hun woning of bedrijfsplan volledig van dienst zijn. Van schilderwerk tot wandafwerking, van vloerafwerking tot raamdecoratie. Voor alle diensten geldt dat wij niet alleen goede materialen leveren, maar graag meedenken en vakkundig advies geven en de uitvoering door vakmensen laten doen. En uiteindelijk is maar één ding echt belangrijk in de service van Colors@Home: mensen moeten zich thuis voelen in hun nieuwe interieur.’’

Voor voorbeelden van uiteenlopende schilderwerken, wandafwerkingen en interieuradvies, verwijzen we graag naar onze projecten.